Alberthe

Alberthe


0006089 DK DV

f. 2000


Alberthe 22 år gammal.

Alberthe är född i Danmark hos Karl Valsted.


Alberthe är mor till den fantastiska Mira VIII (e. Rockland) som i dag ägs av Eric Lamaze stable i Canade. Mira VIII har vunnit allt först i Danmark som unghäst och senare i Norge dit hon såldes som 5 åring. I Norge tävlades hon av

Ole Kristofer Meland.

När hon vann 1.50 i Vestfold, Norge såldes hon till Eric Lamaze, Ashford Farm. I USA tävlade hon till och med 1.60 med Emily George från Canada. Se film nedan. 

Mira VIII har en dotter Traver´s Girl HS (e. Tangelo vd Zuttershoeve) som hoppar 1.40 och också har en avkomma. 
Ur samma stostam kommer den framgångsrika Linnea Ask (e. Gipsy Ask) som går svår hoppning i GBR med Ashlee Harrisson. I stostammen finns även den godkända hingsten Apollon (e. Lavallo)

Alberthes far, Leendert, var mycket framgångsrik som beskällare. Han har ett antal avkommer i 1.60 hoppning där Leroy och Sacramento är de mest kända. Båda med Corland som morfar, lika som Alberthe. Leendert har också en godkänd son, Lidell T.I Sverige har hon fått fölen:


Arvid val f. 2009 e. Assendruplunds Cayman Uppf/Ägare Josse Frej


Aaron F val f. 2013 e. Favorit Ask. Såld till N-J Petrolium AB Totalvinnare av treårstest 2016 i Sverige. Finns nu i USA.


Aleo F val f. 2014 e. Corporal. Såld till Charlie Simerling, Kolbäck


Ayla F stofö 2017 e. Algot. Såld till Martin Linell, Dösjebro


Amira Sky F stoföl 2020  e. Silber Sky F


Stoföl 2021 e. Silber Sky F ägare och uppfödare Stall SL Sara Liew


C aSSLa F Z 2022 e. Chini con Omnes F samägd med Stall SL Sara Liew


Alberthe är dräktig med Chini con Yanic F.


Amira Sky F

Aleo F

Aaron F

C aSSLa F Z

Dessa två videos nedan visar när Alberthes dotter Mira VIII vinner 1.50 i Norge med Ole Kristoffer Eriksen Meland. Ett fantastiskt sto! Som tävlat tom 1.60 med mycket goda resultat!