MM Gare do Oriente F

MM Gare do Oriente F är född pån Flemminge Gård.


Mlle Mizo F, som är mormor till MM Gare do Oriente F, är fjärde generationen här på Flemminge gård. Hennes mormor är Madiomaselle Maxime som är mor till ett flertal svårklass avkommer som Flying Maestro (e. Mowglie) Monsiure Max (e. Everest) och Madam Mixi (e. Cardento).


Mormors mor Sans Sousi har själv tävlat internationellt svår hoppning.


Mlle Metro F är helt unik då  hon är den enda 

avkomman efter Gare du Nord VDL som är svenskfödd. Läs mer om Gare du Nord VDL nedan


I stostammen finns ett flertal svårklasshästar som PM Jumping Lady (e. Jaguar Mail) och hennes dotter PM Diana (e. Diamant de Semilly) går båda 1,60 och Snowball (e. Irco Mena) går 1,50.


Pappa Scuderia 1918 Tobago 


2020 MM Gare do Oriente F e.Scuderia 1918 Tobago Z är Mlle Metros första avkomma.

MORFAR

GARE DU NORD VDL 1309

Född 2011, Prem GI, 167 cm
e. Street Hassle (e Quick Star) u Kamchatka e Le Tot de Semilly
u Loripierre e Foudre de Guerre

Uppfödare: E.A.R.L. Haras de la Gisloterie, FrankrikeGare du Nord härstammar från en exceptionellt bra fransk stostam.
Modern Kamchatka har utöver honom lämnat ett antal mycket framgångsrika avkommor bl a den godkända hingsten Taxi Driver, Den mest kända av avkommorna är Orient Express HDC som tillsammans med Patrice Delaveau tog VM-silver i Normandie 2014. Utöver detta har Orient Express dessutom vunnit Falsterbo Grand Prix, Rotterdam Grand Prix samt var med i det franska laget som vann Nation Cupfinalen i Barcelona 2013.


Orient Express är e Quick Star vilket innebär att han är väldigt nära besläktad till Gare du Nord.

Fadern Street Hassle tävlar själv framgångsrikt i svår hoppning. Han är efter Quick Star en av de främsta hingstarna inom den internationella hoppsporten och aveln.


Quick Star tävlades många år framgångsrikt under Meredith Michaels-Beebaum och tog hem ett antal segrar i Grand Prix. Han kommer från ett väldigt gediget möderne, där bl a modern Stella gick internationell hoppning med Nelson Pessoa. Som avelshingst har Quick Star varit oerhört framgångsrik. Han har lämnat ett flertal internationella topphästar, bl a Big Star som med Nick Skelton i sadeln deltog i det brittiska lag som tog lag-guld vid OS i London.
Fadern till Quick Star, Galoubet A har lämnat de mycket framgångsrika hingstarna Baloubet de Rouet och Taloubet Z.


Mormor Loripierre blev fransk mästare 1984 och ingick i det franska lag som blev 4e-placerade i EM 1985. Hon har också lämnat ett flertal avkommor där den mest framstående är hingsten Dollar de la Pierre som var med och tog guld med det franska laget på VM i Jerez 2002.


Morfar, Le Tot de Semilly, är en hingst av absolut toppklass som själv gått internationell hoppning. Han har lämnat ett flertal godkända hingstar däribland Diamant de Semilly som även han var del i det franska VM-guldlaget i Jerez 2002.Mormorsmor Floralie har utöver Loripierre lämnat Riche Pierre som gått Grand Prix hoppning.