I´m Very Special F 1349

I´m Very Special F 1349


f. 2013 - 2019, hingst, 168 cm


Godkänd i SWB och AES


IN MEMORIAM


Klicka på härstamningsrutan för större text.

I´m Very Special F 1349 är född på Flemminge Gård och är grundregistrerad i KWPN då han tillhör I´m Special de Muze första årgång. Hans mor Valerie är född i Holland hos  G. F. Lentfert och kom till Sverige som unghäst.


I´m Very Special F 1349 har en syster, Vola Con Me (f. 2012 e. Heartbeatr uppf. Irene Wastesson) som ägs av Malin Baryard - Johnsson och I. Wastesson.

Lillebror Volares Nessec Est F f. 2016 e. Cascadello I är såldes på Elitfölauktionen 2016 till Monika Craaford.

Lillasyster Volare F (f. 2018 e. Blockbuster) blev det högst bedömda föl i SWB Östergötland.


I´m Very Special F vann Eklunda Open 2015!


Hoppning 8,3 Teknik och förmåga 8,5 Temperament och utvecklingsbarhet 8,5

"Kvick, modern med mycket god inställning. Stort scope. Öppnar fint bak. Använder sin kropp bra. Han kan komma in både långt ifrån och nära hindret, men behåller ändå sin språngkurva"

I´m Very Special F bär inte på anlaget WFFS

I´m Very Special F 1349. Vinnare av Eklunda Open 2015!

Modern Valerie är född i Holland hos  G. F. Lentfert och kom till Sverige som unghäst. Mormodern Galientino har lämnat 11 avkommer, 9 av dem har tilldelats predikat Prefent i KWPN och 3 är Keur. Vidare har en avkomma meriter i 1.35 hoppning och en avkomma med placeringar i Msv A dressyr.


Valeries föl:

2008. Macciato, val (e. Manhattan) Ägare Marita Johansson


2011. Carma Gold, sto (e. Carmagure) Ägare Hans Lundvall


2012. Vola Con Me, sto (e. Heartbeat) Såld till Malin Baryard - Johnsson och Irene Wastesson


2013. I´m Very Special F 1349,  godkänd hingst (e. I´m Special de Muze) Vinnare och Champion av Eklunda Open 2015


2016. Volare Necess Est F, hingst (e. Casadello I) Såld på Elitfölauktionen till Monika Crafoord.


2017  Volans con Me F, hingst (e. Balous Bellini) Såld till Emelie och Rasmus Westgren.


2018 Volare F, sto (e. Blockbuster) Högstbedömda hoppföl i SWB ÖstergötlandAvkommer till I´m Very Special längst ner på sidan!

Scrolla!Fadern I'm Special de Muze gör verkligen skäl för sitt namn, han är en ung BWP hingst med superb stam på både möderne och fäderne både Im Specials mor Walnut de Muze (e Nabab de Reve-Chin Chin) och hans far Emerald van 't Ruytershof (e Diamant de Semilly-Carthago) rids framgångsrikt på hög nivå internationellt av Harrie Smolders

Med Walnut de Muze vann Harrie guld med det holländska laget i Nations Cup både Spruce Meadows i Canada och i Dublin. Paret har även representerat Holland på EM i Windsor och på VM i Kentucky och vunnit Grand Prix i Mechelen, San Patrignano och Pioltello. Förutom Im Special har Walnut även lämnat hingsten Falaise de Muze e Wandor


Im Specials mormor är ingen mindre än superstoet Querly Chin som med Christoph Barbeau deltog i Världs Cup finalen. Efter hoppkarriären har Qerly Chin utmärkt sig som en av belgiens och kanske Världens bästa avelston när hon lämnat Internationella avkommor som Walnut de Muze, Merveille de Muze, Narcotique de

Muze II, Narcotique de Muze IV, Walloon de Muze en Werly Chin de Muze. Från henne stammar även hingstarna Querlybet Hero, Vagabond de la Pomme, Quel Hero de Muze och BWP-segerhingsten 2011 Inshallah de Muze.


Det ska bli otroligt spännande att följa Im Special i både sport och avel förutsättningarna för att detta är en stigande stjärna är stora och

han har börjat 5 års säsongen strålande genom att hoppa felfritt i alla fem delomgångarna på BWP hingstserie och kom 4a knappt slagen efter en snabb omhoppning i finalen i mars 2013! Även 2014 höll han en hög nivå med felfria fina rundor och placeringar i bl a Pavo Hengtencompetie. 2016 etablerade han sig på Internationella tävlingar med många fina resutlat tom 145

 2017 har börjat strålande och i februari vann Im Special sin första Internationella Svåra klass 145 CIS*** Neumunster!


2015 gjorde fick han sitt riktiga internationella genombrott! bla vann Im Special GMBs 6-7 årsklass Han vann även hingstklassen för 6-7 åringar vid Hertogenbosh International.


Im Specials äldsta avkommor ser fantastiskt lovande ut, de verkar genomgående har ärvt pappas fina hoppning och överblick och vi ser med spänning fram emot deras utveckling uppåt i ålder.

​Här i Sverige var avkommorna Joker Ek och Im Very Special F dubbelsegrare i 2 årschampionatet i löshoppning på Eklunda Open 2015. De båda tillhör I´m Special första årgång.

Kostnad för att betäcka med I´m Very Special F är 3 000 kr försprång och 7 000 kr för 90 - dygns avgift. Är du medlem i Fölfabriken blir du av med 10% på 90 dygnsavgiften som då blir

6 300 kr. Samtliga priser är exkl moms.

Avkommer till

I´m Very Special 1349 födda 2018. Hans första kull!

Tara F

sto, 2018 e. I´m Very Special F u. Toya F e. Light On - Fetcher N

Allwin F

hingst f. 2018 e. I´m Very Special F u. Lasillas Alba F e. Silber Sky F - Monte alban

Lasillas Aurum F

hingst f.2018 e. I´m Very Special F u. Aurea LS La Silla e. Montealban - Alme Star

Tom Collins

hingst f. 2018 e. I´m Very Special F u. Bloody Mary Z e. Kashmir v d Shuttershof - Mr Duc  - Darco

I´m Capable

hingst f. 2018 e. I´m Very Special F u. Capella e. Capuccino - Cardento

Avec F 3 år eu. H&M Actrice W - Ars Vivendi