Amira Sky F

Amira Sky F är född på Flemminge gård.


Mamma Alberthe är född i Danmark hos Karl Valsted.


Alberthe är mor till den fantastiska Mira VIII (e. Rockland) som i dag ägs av Eric Lamaze stable i Canade. Mira VIII har vunnit allt först i Danmark som unghäst och senare i Norge dit hon såldes som 5 åring. I Norge tävlades hon av Ole Kristofer Meland.


När hon vann 1.50 i Vestfold, Norge såldes hon till Eric Lamaze, Ashford Farm. I USA tävlade hon till och med 1.60 med Emily George från Canada. Se film nedan. 

Mira VIII har en dotter Traver´s Girl HS (e. Tangelo vd Zuttershoeve) som hoppar 1.40 och också har en avkomma. Ur samma stostam kommer den framgångsrika Linnea Ask (e. Gipsy Ask) som går svår hoppning i GBR med Ashlee Harrisson. I stostammen finns även den godkända hingsten Apollon (e. Lavallo)


Alberthes far, Leendert (Quidam de Revel - Voltaire), var mycket framgångsrik som beskällare. Han har ett antal avkommer i 1.60 hoppning där Leroy och Sacramento är de mest kända. Båda med Corland som morfar, lika som Alberthe. Leendert har också en godkänd son, Lidell T.I Sverige har hon fått fölen:


Arvid val f. 2009 e. Assendruplunds Cayman Uppf/Ägare Josse Frej


Aaron F val f. 2013 e. Favorit Ask. Såld till N-J Petrolium AB Totalvinnare av treårstest 2016 i Sverige. Finns nu i USA.


Aleo F val f. 2014 e. Corporal. Såld till Charlie Simerling, Kolbäck


Ayla F stofö 2017 e. Algot. Såld till Martin Linell, Dösjebro


Amira Sky F stoföl 2020  e. Silber Sky F


2020 Alberthe är åter dräktig men Silber Sky F

Amira Sky F 2 år

Mira VIII