Silber Sky F 1252

Silber Sky F 1252


f. 2007, hingst, 171 cm


Premierad hingst i SWB


"En hingst av mycket mordern sporthästtyp med stark hoppvilja och energi/arbetsvilja. Försiktig och med extra bra ridbarhet och galoppkvalite. Dessutom med en hästamning av yppersta hoppkvalite!"

70 dagars test i Tyskland.

Silber Sky F bär inte på WFFS anlaget!

Silber Sky F 1252 är, precis som sin mamma, född och uppvuxen hos oss på Flemminge. Han mäter 171 cm och är 20,5 cm skenbens omfång. Silber Sky F 1253 är en hingst med mycket fullblod i sin stam


Silber Sky F 1252 var i final som 3 åring på Breeders Trophy på Flyinge. Han fick 9-9 i hoppningen på treårstesten. Som 4 åring gjorde han sitt 70 dagarsprov på välrenomerade Stall Bescht, Schlieckau i Tyskland. Silber Sky F 1252 fick 9.0 på karaktär, 8,5 exteriör, 8,17 hoppanlag, och totalt 8,25. Han var därmed total tvåa av hopphingstarna


Både 2014 och 2015 hade Silber Sky F 1252 högst bedömda hoppföl.


Silber Sky F är nu hemma för att jobba som avelshingst efter att ha varit hos Jacob Hellström med fantastiska tävlingsresultat.

Längre ner på sidan kan du se film på Silber Sky F och Jacob.


Klicka på härstamningsrutan för större text

Lite mer om Silber Sky F 1252 härstamning


Kombinationen Corlensky G - Cardento har visat sig vara en "golden cross" då det finns hela sex stycken hästar i världscupsklasser med just den fadern och morfader. Det är något som är helt unikt!   


Silber Cardentina F är mor till Silber Sky F. Silber Sky F 1252 är hennes hittills enda avkomma. Hon har tävlat i Sverige med Magnus Österlund och sedan med Annika Axelsson i Your Horse AB regi. Hon har tävlat till och med 1.40 m. Silber Carentina F är stamboksförd och registrerad i ASVH. Hennes uppfödare är Kerstin Johansson och Eva Gudmundsson. Silber Cardentina F är exporterad till USA.
Kritvita mormor Silbermädel xx är importerad till Sverige från Tyskland av Christer Skillt och hon har fått verka i ridsportsaveln med framgångsrika avkommer som Silber Key (Vinnare av Breeders i Fälttävlan med Piia Pantsu) Silber Roys tävlad medelsvår fälttävlan och 1.40 m hoppning. Även han exporterad till USA. Silbermädel xx såldes till Baryard Invest AB för avel och 2001 fick vi möjligheten att fortsätta avla på henne. Silbermädel xx har en bror som verkar i fullblodsaveln. Hon är efter La Tour xx som är en av få fullblodshingstar som har avkommer både i svår hoppning och svår dressyr.


Far Corlensky G (e. Cornet Obolensky - Arpeggio) har rönt otroliga framgångar inom aveln och tävlingsbanan. Han har den i Sverige högt bedömda avkomman på treårstesten med hela 54 poäng, Calista. Silber Sky F är Corlensky G s första fölårgång. Ett stort antal Corlensky G avkommer har visat framfötterna i svår hoppning och då gärna i kombination med Capitolblod. 


Farfar hollandsägda och välkända Cardento (e. Capitol - Lord - Sacramento Song xx) haft enorma tävlingsframgångar i EM, VM och OS med svenska Peter Eriksson. Cardento har sedan visat sig vara lika framgångsrik som avelshingst. På VDL hemsida kan ni läsa mer om honom.


Silber Sky F 1252 s avkommor börjar nu visa framfötterna på riktigt! Han lämnar ädla kvicka och väldigt ambitiösa hästar med stort hopp. Avkommerna har ofta en exelent typ och får höga poäng på unghästtester. Hans kombination Corlensky G - Cardento har visat sig vara en goldecross och det finns ett stort antal hästar men exakt den kombinationen i de absolut största klasserna i hoppning. Ex är Coradina KS (160 cm) och Crush (160 cm). Från hingsten La Tour xx har han fått mycket bra gångarter som han också nedärver. 

Silber Sky F har mycket bra fertilitet och har flera år varit 100% i dräktighet.

 

Kostand är 3 000 kr för språng och 7 000 kr i 90 dygnsavgift. För medlemar. Samtliga priset är plus moms.


SilberCardentina F på Falsterbo och Magnus Österlund 2008

Curly Sky F ue. Coriano och Maria Östman

NÅGRA AVKOMMOR TILL SILBER SKY F  1252

Amira Sky F e. Silber Sky F u. Alberthe e. Leendert - Corland.

Syster till världscupshästen Mira VIII

Curly Sky F f. 2013 ue. Coriano är nu såld till Achford Farm i Belgien

Bella Rose S, sto 4 år eu. Lasandos.

Ägare Sofia Farman Zetterman Uppfödare Anita Schenck

Qillian f. 2018 ue Quite Easy. Ägare Sofia Bengtsberg

Mirca Ingrid F f. 2017 ue. Boss

Blue Silber Dollar F f. 2017 ue. Mr Blue Tävlar nu 1.40

Domarna beskriver Blue Silber Dolla F som en häst med posetiv och uppmärksam inställning.

Han har reglerbar galopp och god kapacitet.

Han hoppar med utmärkt ryggverkan och bra benteknik.


Inställning 8,0

Förmåga: 8,5

Galopp 8,0

Ridbarhet 8,0

Teknik: 9,5

Bella Rose S och Sofia Farman - Zetterman 

Blue Silber Dollar F

"Har det mesta man kan önska"
Blue Silber Dollar F (SWB, e. Silber Sky F – Mr. Blue, uppf. och äg. Eva Gudmundsson) har han ridit sedan i november förra året.
– Vi har tävlat på, gjort lite internationella tävlingar och nu är planen att tävla unghäst-VM, säger han och fortsätter:
– Han är en fantastisk häst, en jätterolig individ att arbeta med i vardagen och på tävling. Hans styrka är att han har det mesta som man önskar sig hos en hopphäst. Mod, kapacitet, scope och hjärnan för det.


Så uttrycker sig Viktor Edvinsson om Silber Sky F sonen Blue Silber Dollar F efter segern i Champion of the Youngsters 6 års final och kval till Scandinavium 2024.Penelope Live F

f.2022

e. Silber Sky F u. Pacis Live F e. Valentino